Dobry posiłek w Szpitalu

Centrum Zdrowia Mazowsza Zachodniego w Żyrardowie aktywnie uczestniczy w programie pilotażowym, który został wprowadzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. pod nazwą „Dobry posiłek w szpitalu”.

Głównym celem tego programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów hospitalizowanych.

Wszystkie posiłki oferowane naszym pacjentom na oddziałach NFZ są przygotowywane zgodnie z jadłospisem stworzonym przez specjalistę ds. żywienia. Na naszej stronie przedstawiamy jadłospisy na każdy tydzień, zawierający szczegółowe informacje o rodzaju posiłku, składzie produktów, wartości energetycznej, wartości odżywczej oraz obecności ewentualnych alergenów. Codziennie, od poniedziałku do piątku, udostępniamy zdjęcia posiłków z najczęściej stosowanych diet danego dnia, wraz z odniesieniem do odpowiednich pozycji z jadłospisu.

Przewiń na górę